Logo

Stribetærte fra Sønderjylland

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

5 æg
250 g sukker
125 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver
400 g ribsgele
100 g flormelis
 
Æggene slås ud og deles i blommer og hvider.
Hviderne piskes stive og sukker tilsættes under omrøring.
Ægge­blommer, kartoffelmel og bagepulver tilsættes under omrøring.
Tilsæt evt. lidt vand til dejen.
Dejen hældes i 6 velsmurte lagkageforme og bages ved 255°C i 10 min.
Lagkagen lægges sammen med ribsgele og pyntes med glasur.
 
Denne Stribetærte er af ny­ere dato. Opskriften dukker først op på egnen omkring år 1900, men det bliver den nu ikke mindre spændende af.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.231 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her