600 g skrubbefilet
rugmel
smør
4 løg
1 dl fiskefond (evt. ¼ terning og 1 dl vand)
½ dl hvidvinseddike
2 ½ dl fløde (erstat evt.med mælk eller fløde 13)
1 spsk fiskesennep (eller fiskesennepspulver)
100 g tranebær
100 g rørsukker
2 spsk vand
1 citron usprøjtet
salt
peber
Syltede tranebær:
Tranebærrene bringes i kog i en lage af rørsukker, vand, saft og skal af 1 citron samt ½ tsk salt. Lad tranebærrene koge i ca. 1 min., tag gryden af blusset, og lad de syltede bær trække så længe som muligt.
Stegt skrubbefilet:
Fileterne krydres med salt og peber, vendes i rugmel, og smørsteges på en pande i ca. 3 min. på hver side. Fileterne skal være gyldne.
Løg-/fiskesennepssauce:
Hæld fiskefond og hvidvinseddike i en gryde, og tilsæt løg skåret i strimler. Kog i ca. 5 min., indtil løgene er møre. Tilsæt fløde, og lad saucen koge ind, til konsistensen bliver cremet. Smag til med fiskesennep, salt og peber.
servere retten med nye kartofler og en kold øl.