2 kg lammekølle
6 fed hvidløg
1 bundt persille
tørret mynte
evt. lidt rosmarin
100 g smør
til sauce:
3 dl stegesky
50 g smør
2 dl fløde
2 tsk mintgelé,
kulør
Lammekøllen gnides med salt, peber, rosmarin og tørret mynte.
Over køllen rives ca. 100 g smør i tynde flager, brug råkostjernet hertil.
Stegen lægges derpå i bradepanden, og koldt vand hældes ved.
I stegen kan De bore små huller, hvori der kommes hele fed hvidløg og persillekviste.
Kødet sættes ind i ovnen ved 225°C.
Når vandet småbobler omkring kødet skrues der ned til ca. 175-200°C.
Køllen steger i ca. 40 min. pr. kg
Skyen hældes op i en kasserolle og der tilsættes fløde, smør, kulør og mintgelé. den koges op, smages til og jævnes.
Serveres udskåret på den korte led af køllen - på tværs af fibrene - med sauce og hvide bønner, grønsager samt grøn salat.