til 2 personer.
1 stk optøet andebryst
3 dl hønsebouillon
1 hel stang kanel
10 stk friske dadler
2 fintsnittede skalotteløg
1 dl rødvin
Maizena saucejævner
salt og peber
Tilberedning:
Læg andebrystet på en rist og steg det i en varm ovn, 200ºC i 14 minutter. Tag det ud og lad det hvile lunt i 5 minutter. Pil stenen ud af dadlerne og kom dem i en gryde med kanel, skalotteløg og rødvin. Lad det simre 2 minutter. Sigt rødvinen og kog den igen med bouillon. Jævn saucen og smag den til med salt og peber. Kom dadlerne tilbage i saucen og tilsæt fintsnittet persille. Server til tynde skiver af det gode andebryst.
Når man kan få friske dadler er de perfekte til, at anvende i maden. Prøv dem også til fx. svinekød eller retter med kylling.
Andebrystet kan fx. optøs i mikroovn.
-----