Logo

Sprøde og søde asier

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

ca. 1 portion

5 kg asieagurker (ca 4 stk?).
Saltlage:
4 l vand
500 g salt
2 dl eddike
4 tsk Atamonpulver
Eddikelage:
1 ½ l eddike
1 ¼ kg sukker
5 cm peberrod
500 g skalotteløg
3 spsk blandede sylte-krydderier
1 dildskærm
1 ½ tsk Atamonpulver

Vand, salt og eddike bringes i kog, tilsættes Atamon og afkøles under låg. De skyllede, skrællede asieagurker flækkes, udhules og lægges i saltlagen. Øverst lægges et let pres. Krukken dækkes med et klæde og stilles koldt 2-3 dage. Da kasseres saltlagen. Asiebådene overhældes med spilkogende vand og udsaltes i 1-2 timer. Hver asiebåd tørres tør og lægges i en Atamonskyllet 5 l krukke. Eddike, sukker, skrabet skiveskåret peberrod, skoldet pillet løg, krydderier og dild koges sammen 2-3 min. Atamon tilsættes. Lagen hældes straks over asierne. Krukken dækkes med et klæde og bindes til når indholdet er koldt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.360 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
651225-08-2016 16:27:52 Mylle
Det er nok at ligge asierne i saltlage 1døgn ! Tørres med et viskestykke! Jeg skærer dem i skiver, meget nemmere at tage op og anvende! Atamon, er ikke et nødvendig onde, om du har et køleskab. De dejligste sprøde/ søde asier, er altid velkommen hos fam. Og venner ! Sådan har jeg syltet asier i 20 år 😄

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her