2 sprængte svineskanke
2-3 gulerødder
250 g knoldselleri
250 g persillerod
25 g smør
1 spsk frisk ingefær
5 stk hel allehånde eller ½ tsk stødt
1 stk hel kanel
2-3 små tørrede chili eller friske
1 kg kartofler til mos
1 bundt persille
Sprængte skanke skal bestilles hos slagteren et par dage i forvejen.
Giv skankene et opkog.
Skær grønsagerne i tern og svits dem i smør i en stor gryde sammen med finthakket ingefær.
Læg skankene på grønsagerne, tilsæt letknust allehånde, de øvrige krydderier og 1 l kogende vand.
Kog skankene under låg ved svag varme til kødet er helt mørt i 2 ½-3 timer. Kødet skal falde fra benene.
Kog kartoflerne møre og mos dem sammen med grønsagerne fra skanken.
Spæd med lidt siet suppe fra skankene til mosen har en passende konsistens og smag til med salt og peber.
Træk skindet af skankene, fjern fedt og ben og skær kødet i skiver.
Pynt med persille - evt. friteret.