1 kg nakkefilet
1 spsk olie
salt og peber
reven muskatnød
½ dl cognac
3 dl letmælk
100 g grofthakkede valnøddekerner
4 mellemstore syrlige æbler
lidt saucejævner
Gnid kødet med olie og krydr det med salt, muskat og peber.
Varm en stegepande godt op og brun kødet på alle sider.
Tag panden fra varmen, hæld cognacen over og sæt en tændstik til.
Læg kødet i en lille bradepande, husk evt. sky fra panden og hæld mælken over kødet.
Sæt det i en 200ºC varm ovn ½ time.
Tilsæt valnøddekernerne og steg kødet videre ca. ½ time, til det er gennemstegt, et kødtermometer skal vise ca. 75ºC.
Fjern stilk og kernehus i æblerne, de skal helst forblive hele.
Læg dem i et lille ovnfast fad ved siden af kødet og steg dem med de sidste 20-30 min., til de er møre.
Tag kødet ud af ovnen og hæld skyen i en gryde.
Kog den op, jævn med saucejævner og smag til med salt og peber.
Server kødet, skåret i tynde skiver, sammen med æblerne og pillekartofler eller kartoffelmos.