4 personer
300 g tørret spaghetti
Dressing:
2 spsk hakkede oreganoblade
2 spsk hakket bredbladet persille
2 spsk balsamisk vineddike
2 spsk rødvinseddike
2 spsk appelsinsaft
1 lille fed knust hvidløg
1 spsk olivenolie
salt og peber
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pastaen i 12 minutter, eller ifølge instruktionen på pakningen.
Imens kommes ingredienserne til dressingen i en lille gryde.
Drys let med krydderi, bring i kog og tag derefter gryden af varmen.
Lad dressingen trække i 5 minutter.
Hæld vandet fra pastaen, lad den dryppe af og kom den tilbage i gryden.
Hæld dressingen over pastaen og bland omhyggeligt. Serveres straks.
kJ 1217; protein 9 g; fedt 4 g; kulhydrat 57 g
Variation: Deli pasta med kold chili og krydderurtedressing (4 personer)
300 g tørret spaghetti
Dressing:
2 spsk thailandsk chili dipsauce
3 spsk let soyasauce
2 spsk friskhakket koriander
reven skal og saft af 1 limefrugt
Bræk pastaen i små stykker og kog den efter trin 1 i hovedopskriften.
Imens blandes alle ingredienser til dressingen omhyggeligt i en lille skål.
Hæld vandet fra pastaen, lad den dryppe af og vend den derefter over i en stor skål.
Hæld dressingen over pastaen og bland godt.
Serveres afkølet.
kJ 1157; protein 11 g; fedt 2 g; kulhydrat 58 g