600 g smørfisk
2 stk porre
½ citron
1 fed hvidløg
1 stk bagekartofler
2 dl hvidvin
8 stk bacon
salt
peber
olivenolie
2 stk tomat
dild
Porrekompot:
Hvidløg hakkes og porrer skæres i strimler. Hvidløg og porrer svitses i en gryde med olie, hvorefter hvidvin tilsættes. Saucen koges ind til væden er væk. Tilsæt en klat smør og smag til med salt, peber og lidt hakket dild. Herefter kan der eventuelt tilsættes tomatskiver uden kerner.
Smørfisk:
Skær smørfisken ud i 1 cm tykke medailloner. Disse krydres let med salt og peber og steges i olie på den ene side i ca. 7 min. Medaillonerne vendes og panden tages af varmen. Lad medaillonerne ligge på panden i yderligere ca. 5-7 min.
Bacon stegt under pres (tilbehør)
Bacon lægges mellem to stykker bagepapir på ovnplade. Ovenpå sættes en tung genstand, så baconstrimlerne bliver pæne flade. Baconstrimlerne steges i ca. 15 min. ved 200ºC.
Sprøde kartoffelskiver (tilbehør)
En bagekartoffel udvandes. Skræl kartoflen og læg den i en skål med vand og skift vandet ca. 3 gange på en time. Kartoflen skæres i papirstynde skiver og steges i en gryde med olie. Skiverne tages op efterhånden som de bliver gyldne.
Til retten serveres brød eller kartofler.