2 tsk groft salt
2 tsk sukker
1 pose tørgær (alm. gær kan bruges: 50 g )
400 g grahamsmel
600 g hvedemel
1 dl hørfrø
1 dl 3-kornsblanding
8 dl vand
æg til pensling
Varm 2 dl vand op med hørfrø og 3-kornsbland. Lad det trække, til det
er håndvarmt.
I et stort fad blandes salt, sukker, gær, hvedemel og grahamsmel og heri
hældes den håndvarme kornblanding og resten af vandet.
Ælt dejen godt sammen med hænderne, den skal være let klistret.
Stil den til hævning lunt og tildækket 1 time.
Ælt igennem, og form 24 boller og sæt dem på en plade og rids dem i
toppen.
Efterhæver en halv time.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem midt i ovnen ved 200ºC
i ca. 20 minutter.
Tips: Opbevares i køleskab. Bollerne er fryseegnede.