4 skinkeschnitzler
1 dl fløde 13%
8 skalotteløg
12 champignon
2 dl rødvin
2 spsk brun farin
Kompot:
3 spsk akaciehonning
3 tsk grønne peberkorn
appelsin
skal fra en appelsin
salt + peber
frisk timian til pynt
Honning røres sammen med den fintrevne appelsinskal og de maste grønne peberkorn - smages til med salt og peber.
Schnitzlerne brunes af på en pande i lidt fedtstof.
Lad dem brune godt på begge sider - ca. 2 min. på hver side.
Når de er næsten færdigstegte smøres den ene side af
schnitzlerne med honning-blandingen.
Sørg for at panden ikke er for varm, når du gør dette.
Tag kødet af panden og lad det trække under lidt alufolie i ca. 5 min. før servering.
Panden kan koges af med lidt fløde for at lave lidt sauce, smag til
med salt.
Skalotteløg pilles og champignon renses.
Herefter sauteres de af i en gryde i en anelse fedtstof.
Tilsæt rødvin og lad dette koge op - tilsæt derefter brun farin og lidt salt.
Lad det småsimre til rødvinen begynder at blive tyk og lægger sig om løg og champignon.
Server schnitzlerne ovenpå de glaserede løg og champignon med lidt sauce omkring. Pynt med frisk timian.