500 g laksefilet delt i 4 stykker
en håndfuld salvieblade
2 dl hakket persille
revet skal af ¼ citron
2 fed hakket hvidløg
600 g rosenkål
1 ½ spsk olivenolie til stegning
1 stortsyrligt æble i små tern
¾ kg små aspargeskartofler
Læg salvieblade på begge sider af laksestykkerne. Fisken må ikke være drysset med salt eller peber eller skyllet med vand, for så hænger bladene ikke ved. Bland en gremolata af 2 spsk fintsnittede salvieblade, persille, citronskal og hvidløg. Kom rosenkålene i kogende letsaltet vand og kog dem knap møre. Tag dem op og kom dem straks i koldt vand. Steg laksen på begge sider i lidt olie på en teflonpande, ca. 3 min. på hver side. Tag fisken op og tilsæt lidt mere olie og varm rosenkålene i olien. Vend gremolataen og de små æbletern i. Smag til med salt og peber.
Serveres med pillede aspargeskartofler.