Logo

Saganaki muslinger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

750 g blåmuslinger
1.3 dl hvidvin
3 kviste timian
1 laurbærblad
1 spsk olivenolie
1 stort finthakket løg
1 fed hvidløg finthakket
ca 400 gram modne tomater uden skind skåret i halve
2 spsk tomatpure
½ tsk sukker
1 tsk rødvinseddike
100 gram smulret feta
1 tsk frisk timian
 
Skrub muslingerne, smid de åbne, knuste og dem der ikke lukker sig, hvis man banker på skallen ud.
Skyl godt.
Kog vinen, timian og laurbærblad i en stor gryde og kom muslingerne op i.
Lad dem koge i ca 5 minutter, hæld væsken fra i en si og gem væden.
Smid uåbnede muslinger ud, tag den tomme skal på hver musling og smid dem ud.
Varm olien op i en gryde, kom løget i og lad det stege uden at tage farve i ca 3 minutter.
Tilsæt hvidløg og steg videre 1 minut, hæld den gemte muslingesuppe i.
Lad det koge i et par minutter til det næsten er kogt ind, tilsæt tomatkødet, tomatpure og sukker, sæt varmen ned og lad det simre i ca 5 minutter.
Kom muslingerne i gryden og lad dem koge med på mellemvarme i 1-2
minutter, til de er gennemvarmede.
Anret og server i dybe tallerkener med timian drysset og feta smulret hen over hver portion.
Krydr med salt og peber

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.313 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her