1 kg rullesteg af bov
80 g pesto grøn eller rød
2 kviste rosmarin eller 1 spsk rosmarin
salt og peber
10 g smør eller margarine
1 dl vand
saucejævner
Bred boven ud på bordet og dæk den med pesto og drys med rosmarinnåle, salt og peber.
Rul og snør stegen. Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Lad smørret blive gyldent i en gryde ved god varme.
Brun hurtigt kødet på alle sider 3-4 minutter i alt.
Krydr med salt og peber og tilsæt vand.
Skru ned til svag varme og lad rullestegen stege under låg i ca. 30 minutter.
Vend og steg endnu ca. 30 minutter, til kødet er mørt og gennemstegt.
Tag kødet op af gryden og dæk det med alufolie. Lad det hvile i ca. 20 minutter.
Si skyen smag den til og jævn den.
Kødet skæres i skiver ved servering.
Tips: Er rullestegen af slag, ca. 1 ½ kg, er stegetiden ca. 2 timer