Logo

Ristet torskeryg med østers og dild

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(4 personer)
 
600 g torskefilet af ryg med skind
2 forårsløg
Olie til stegning
12 store østers - gerne fra Limfjorden
1 finthakket skalotteløg
1 lille courgette
1 gulerod
1 bdt dild
2 dl Riesling eller Crémant
150 g smør
Citronsaft
Salt, peber
 
Skindsiden på torsken skrabes fri for skæl og slim.
Fileten deles i 12 passende stykker.
Forårsløg blancheres et øjeblik i kogende vand, duppes tørre og deles på langs.
En strim­hvedemel lægges omkring hvert stykke fisk.
Dild skylles og klippes fint.
Courgette og gulerod skæres i små tern, der koges et øjeblik i vinen sammen med skalotteløg.
Østers åbnes over samme kasserolle så saften opfanges, og de pocheres heri i 30 sekun­der - de skal forblive rå indeni.
Tages op og holdes varme på tallerkener.
Lagen koges ind til 1 dl
Fisken ristes i lidt olie på en teflonbelagt pande - et par minutter på hver side.
Tages op og holdes varm.
Smørret piskes i små klumper i den simrende lage til en sauce, der smages til med salt (for­sigtigt - østers er salte) samt peber, citronsaft og dild.
Hældes omkring østers og torsk.
 
Tips: Citronsaften i saucen giver balance med fedmen fra smørret, men dæm­per også vinens let syrlige frugt en anelse.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 852 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her