En gammel ret i let fornyet udgave.
1 ½ kg kødfulde ribben
salt
Marinade:
Saften af 1 appelsin
ca. ½ spsk reven appelsinskal
1 spsk citronsaft
1 tsk stødt ingefær
1 dl sirup
¼ dl Kikkoman
Soya Sauce
evt. lidt hvidløgssalt
Tilbehør:
Hasselbach-kartofler
en skål grøn salat
Ribbene skæres ud, lægges i et fad og overhældes med marinaden.
Marineres ½ - 1 døgn.
Vendes nogle gange under marineringen og overøses med marinaden.
Lægges på smurt rist.
Bradepanden beklædes med alufolie og sættes under.
Ribbenene steges ved 180ºC i 1 ¼-1 ½ time.
Vendes og pensles med marinaden nogle gange under stegningen.
Når benene er møre, efterbrunes de ved 225ºC med åben ventil.
Serveres med Hasselback-kartofler og en skål grøn salat.