4-5 kg rensdyrkølle
2 kg rødbeder
2 dl olivenolie
1 l bouillon
2 røde chili
250 g sorte oliven
Rensdyrkøllen befries for hinder og ridses i fedtet. Rødbederne skrubbes og skylles grundigt, halveres og gnides med olien. Rødbederne lægges i bunden af bradepanden eller et stort ovnfast fad. Rensdyrkøllen lægges ovenpå rødbederne, bouillonen hældes ved og dækkes med alufolie.
Rensdyrkøllen og rødbederne skal braiseres i ovnen ca. 6 timer ved 130ºC. Der hældes løbende bouillon over køllen. Efter 5 timers stegning drysses den hakkede chili og de sorte oliven over køllen og folien fjernes resten af stegetiden.
Stik en stegegaffel igennem køllen ind til benet. Når saften er klar er køllen færdig. Lad køllen trække en ½ time. Sigt og jævn bouillonen let og anvend ¾ liter. Pil skrællen af rødbederne og skær køllen i tynde skiver på langs, læg skiverne ovenpå rødbederne og kom saucen omkring. Drys med oliven og chili.