500 gram torskefilet skåret i små stykker (helst frisk -- men frossen kan bruges).
1 agurk ligeledes skåret i små stykker.
1 finthakket løg.
2 fed hvidløg
2-3 tomater ligeledes skåret i små stykker.
1 rød el. gul peberfrugt ligeledes skåret i små stykker.
Saft af 2-3 citroner. (+ evt. saften fra en Lime (kan udelades))
Kokosmælk
Salt og hvid peber.
Hakket krydderurt til pynt (ikke DILD)
Lidt finthakket chili.
Fisken marineres i citronsaft i ca. 2-4 timer.
Fisken skal stå ved stuetemperatur.
Man kan se på fisken at den ser "stegt" ud i syrebadet.
At den ikke ser rå ud længere, men er blevet hvid.
Fiskestykkerne tages op af syrebadet (syrebadet gemmes lidt endnu!) og blandes sammen med grønsagerne.
Kokosmælk og en lille smule af marinaden hældes over, og det hele blandes og anbringes i en pæn skål.
Hele molevitten pyntes med finthakket krydderurt (og evt. lidt finthakket chili)
Tips:Portionsanrettes i halve kokosnødder, der anbringes på en skive ananas, så den ikke vælter, og tallerkenen pyntes med blancherede ananasstopblade, (som endelig ikke skal spises !!)