Logo

Provencalsk tærte med tofu - Veganer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 portion tærtedej.

Fyld:
4 spsk olivenolie
3 courgetter
3 modne tomater
2 løg
100 g sorte oliven i kvarter

Låg:
250 g tofu
1 ½ dl sojamælk eller vand
2 fed hvidløg
2 tsk basilikum
1 spsk tamari
salt
evt. majsmel til jævning

En tærteform med en diameter på 29 cm smøres, og dejen trykkes ud i formen og op langs kanterne med fingerspidserne. Man prikker dejen med en gaffel og forbager den 15 min. ved 200 º.

Grønsagerne til fyldet rengøres, snittes og svitses i mellemtiden i olie. De simrer under låg 10 min.'s tid og smages til med krydderier. Lidt væde som vand, sojamælk eller bouillon kan tilsættes, hvis fyldet er for tørt.

Låg:
Alle ingredienser blendes til en tyk cremet sauce, som bredes ud over fyldet, og tærten bages færdig.

Den færdige tærte kan pyntes på mange farvestrålende måder: persille og andre friske krydderurter, sesamfrø, pinjekerner, kronblade fra hjulkrone og mælkebøtte mv.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 865 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her