1 dl surdejsstarter
7 dl vand
7 dl grahamsmel
¼ tsk havsalt
1 spsk majsolie
Bland surdejen med vand og nok hvedemel til det bliver en tyk masse.
Lad det stå i 8 timer under et fugtigt klæde.
Når dejen bobler, tilsættes salt, olie, og resten af melet
(tag en dl surdejsstarter fra til næste gang).
Dejen skal være let, men fast - Ælt dejen i 10 min..
Lad den hvile i 1 time på et lunt sted.
Del dejen i små kugler på størrelse med golfbolde.
Varm ovnen op til det højeste (300°) og rul kuglerne ud i ca. ¼ cm.'s tykkelse.
Læg dem på oliesmurte plader og bag dem på nederste rille i 7-10 min.
De vil poppe op og danne en "lomme".
Skær pita-brødene over på midten.
Fyld lommen med salat, skåret i strimler, hummus, og reven gulerod.
Variation: brug sigtet hvedemel i stedet for, eller bland med, grahamsmel. Fyld pita-brødene med rester, dybstegte grøntsager, eller evt. små croquetter (se nedenfor)
Croquetter:
En rest gomaku ris
2 dl vand
Olie til dybstegning
Form risene til aflange "kugler" og dybsteg dem i olien til de er gyldne.
Variation: Brug forskellige andre kornrester eller korn kogt med bønner til at lave croquetter af.
Opskriften er udvalgt med relevans for Kinesisk Medicin.