Logo

Perlehøns i fløde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 perlehøns
100 g smør
1 stort glas cognac
3 dl piskefløde
½ l. cremefraiche
salt
evt. 1 glas portvin

Perlehønsene brunes i smørret i en gryde over stærk varme (pas på at smørret ikke bliver brændt).
Vend og drej dem med to skeer for at skåne skindet.
Når de er pænt brune hældes cognac over, og der drysses med lidt salt.
Samtidig skrues helt ned for varmen og lever, hjerte og kråse kommes ved.
Låget lægges på og det hele steger mørt på ca. 1 ½ time.
Derpå tages fuglen op og holdes varm.
Saucen sies, fløden hældes i og man koger det lidt ind.
Rør cremefraiche i, lad det koge lidt op og smag til med salt, evt. lidt mere cognac og portvin, men ikke for meget.
En lille dåse trøfler kan hakkes groft og kommes ved sammen med væden.

Serveres med kartoffelskiver eller både, samt frisk salat.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 791 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her