200 g sukker
1 1/5 dl vand
250 g pekannødder
50 g sukker
200 g mørk chokolade, til overtræk
Kom sukker og vand i en kasserolle, rør det godt sammen, og tænd så først derefter for varmen.
Når man laver sirup, skal man ikke omrøre, så krystalliserer sukkeret.
Lad det boble i ca. 8 minutter, tag en lille ske, og lad et par dråber
dryppe ned i et glas med iskoldt vand.
Når det bliver tykt som sirup, men stadig ikke har taget farve, er det
færdigt.
Hak 150 g af nødderne meget fint på blender, og bland med de 50 g
sukker.
Kom det i et fint lag i en bradepande, og stil det i ovnen ved 100°C i 30
minutter, til der er let lysebrunt.
Lad det afkøle lidt.
Bland så nøddemassen med sukkersiruppen og resten af pekannødderne,
der hakkes meget groft ( evt. kun lige halverede).
Kom det så i en gryde og varm, til det bliver meget svagt lysebrunt.
Hæld det ud i en lille bradepande, der er foret med olieret bagepapir,
og lad det størkne natten over et køligt sted, tildækket.
Skær eller udstik små runde eller firkantede stykker, der dyppes
halvt eller helt i tempereret mørk chokolade