(4 personer)
4 Premium peberbøffer, ca. 800 g
salt
30 g smør
3 spsk cognac
Sauce:
2 dl kalvebouillon
1 ½ dl piskefløde
estragon
persille
Ovnbagte rodfrugter:
¼ selleri
2 gulerødder
2 persillerødder
2 skorzonerrødder
2 rødløg
1 spsk olivenolie
salt, peber
3-4 tsk vineddike
timiankviste, laurbærblade og rosmarinkviste
Ovnbagte rodfrugter:
Gør grønsagerne i stand, skær dem i grove stykker og vend dem i lidt olivenolie.
Læg alle grønsager i bradepanden, tilsæt salt, peber, vineddike og krydderurter efter smag.
Hæld ca. ¾ dl vand ved og bag det hele i ovnen ved ca. 200ºC i ca. 40 min. eller til det er mørt.
Vend grønsagerne et par gange undervejs.
Peberbøffer:
Drys bøfferne med salt, tryk peberet godt ind i bøfferne.
Brun smørret på en stegepande.
Læg kødet på og steg det 2-3 min. på hver side.
Hæld cognac over og sæt ild til.
Tag kødet af panden, så snart flammerne er døet ud.
Tilsæt bouillon og fløde og lad det koge nogle min.
Hæld saucen over bøfferne og pynt med estragon og persille.
Server med rodfrugterne og flûte til.