Pasta con rucola e pesto
100 g cherrytomater
1 fed hvidløg
1 spsk jomfruolivenolie
320 g penne eller skruer
salt
200 g ricotta eller hytteost
50 g rucolasalat (gem lidt blade til pynt)
1 håndfuld frisk basilikum
25 g pinjekerner
25 g revet parmesanost
2 spsk jomfruolivenolie
2 tsk salt
Skyl, tør og halver tomaterne. Pil hvidløget, knus det med bagsiden af en kniv og varm det i olien i en pande, uden at det tager farve, tilsæt tomaterne og steg dem i 1 minut, sluk under tomaterne.
Sæt vand over til pasta og kom pastaen og salt i, når vandet
er spilkogende.
Skyl og tør rucolasalaten og basilikum og kom det i et blenderglas med ricotta, pinjekerner, parmesanost, olivenolie, salt og lidt af kogevandet fra pastaen. Blend, til det er en homogen masse.
Hæld vandet fra pastaen, når den er mør, bland den varme pasta omhyggeligt med rucolasaucen, arranger pastaen på et fad og pynt med tomater og rucolablade.