25 g gær eller 1 tsk tørgær
1 ½ dl mælk
450 g god hvedemel
1 tsk salt
40 g sukker
1 æg
50 g smør blødgjort
Glasur:
2 spsk lunet mælk
25 g sukker
Opløs gæren i håndvarm mælk med salt - lad stå 5 min for frisk gær/15
for tør.
Bland hvedemel og 40 g sukker i en skål.
Lav en fordybning i melet og hæld gær i, resten af mælken og det hele
æg.
Rør sammen og ælt på melet bordplade, til dejen er smidig.
Ælt derpå smørret ind i dejen.
Læg dejen i en ren skål, dæk med et fugtigt viskestykke, og stil lunt 1
time.
Sæt ovnen på 200ºC (185 hvis varmluftovn)
Ælt dejen igen og del i 16 lige store stykker.
Form dem til aflange boller og læg dem på bagepapir eller en melet
bageplade.
Lad dem hæve på køkkenbordet i 20 minutter og bag dem så i 15 min.,
midt i ovnen.
Lad dem køle lidt på en bagerist.
Glasur:
Opløs 2 spsk sukker i 2 spsk lunken mælk og brug en bagepensel til at
pensle bollerne.
Tips: Pains au lait betyder brød af/med mælk