Logo

Pains au lait

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

25 g gær eller 1 tsk tørgær
1 ½ dl mælk
450 g god hvedemel
1 tsk salt
40 g sukker
1 æg
50 g smør blødgjort
 
Glasur:
2 spsk lunet mælk
25 g sukker
 
Opløs gæren i håndvarm mælk med salt - lad stå 5 min for frisk gær/15
for tør.
Bland hvedemel og 40 g sukker i en skål.
Lav en fordybning i melet og hæld gær i, resten af mælken og det hele
æg.
Rør sammen og ælt på melet bordplade, til dejen er smidig.
Ælt derpå smørret ind i dejen.
Læg dejen i en ren skål, dæk med et fugtigt viskestykke, og stil lunt 1
time.
Sæt ovnen på 200ºC (185 hvis varmluftovn)
Ælt dejen igen og del i 16 lige store stykker.
Form dem til aflange boller og læg dem på bagepapir eller en melet
bageplade.
Lad dem hæve på køkkenbordet i 20 minutter og bag dem så i 15 min.,
midt i ovnen.
Lad dem køle lidt på en bagerist.
Glasur:
Opløs 2 spsk sukker i 2 spsk lunken mælk og brug en bagepensel til at
pensle bollerne.
 
Tips: Pains au lait betyder brød af/med mælk

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.035 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her