Logo

Oksesteg med yorkshirepudding

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(6-8 personer)
Efter gammel opskrift.

3 kg oksekød (fx. højreb eller tyndsteg)
Hvedemel
2 tsk sennep
Salt og peber
1 løg
170 gr. hvedemel
2 æg
1,7 dl mælk
1,3 dl vand
Kartofler (gerne røde desiréekartofler)
1 spsk hvedemel med top

Kom sennep og hvedemel på fedtkanten af kødet og drys salt og peber over. Kom stegen i en god solid bradepande, der kan tåle direkte varme.
Skær løget midt over og kom det ned i bradepanden og kom det i ovnen ved høj varme i 20 minutter.
Skru ovnen ned til 190ºC.
Stegetiden beregnes udfra vægten af kødet. Du beregner 15 min pr. ½ kilo hvis du vil have kødet rødt.
Og 15 minutter mere hvis du vil have det mediumstegt eller 30 minutter mere hvis det skal være gennemstegt.
Yorkshirepuddingen laves ved at komme hvedemel, salt, peber i en skål.
Lav en fordybning i melet og slå de to æg ud i skålen.
Pisk med en elpisker æggene ind i melet.
Tilsæt mælk og vand lidt efter lidt mens du pisker til en jævn dej.
Selvom stegen stadig står i ovnen og har mere stegetid tilbage tager du den hurtigt ud og hælder noget af stegefedtet over i en skål og kommer den tilbage i ovnen igen.
Tag kødet ud af ovnen når den beregnede tid er ovre og sæt stegen på et varmt serveringsfad.
Her skal den hvile 1 time dækket til med alufolie.
Skræl kartoflerne og kog dem i 10 minutter, hæld vandet fra og ryst dem hårdt i gryden.
Kom ca. 7 spsk oksefedt på en solid bradepande og kom den i en 220ºC varm ovn i 10 minutter så det bliver sydende varmt.
Stil også en bageform til Yorkshirepuddingen ind i ovnen med 2 spsk oksefedt i. den skal også stå i 10 minutter.
Tag bradepanden ud og sæt den over direkte varme.
Hæld kartofterne i fedtet og sørg for der kommer fedt på alle sider af kartoflerne.
Kom bradepanden tilbage i ovnen på øverste rille og kom Yorkshirepuddingen i bageformen og stil også den i ovnen i 40 minutter.
Lav en skysauce ved at tilsætte 2 spsk oksefedt og hvedemel og lav en glat opbagning.
Tilsæt sky fra stegen og kartoffelvandet mens du pisker.
Smag til med salt og peber.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.255 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her