Logo

Oksekød med øl

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nordfransk gryderet med pragtfuld smag - Glæd dig til duften

3 spsk olivenolie eller anden olie
1 kg skært oksekød, skåret i 8 skiver
4 små løg, skåret i tynde skiver
3 spsk hvedemel
1 spsk koncentreret tomatpure
1 liter mørkt øl fx porter
1 krydderbuket af krydderurter (persille, timian,porre og laurbærblad)
3 enebær
1 spsk mørk farin
1 ¼ liter oksefond eller bouillon
peber og evt. salt

Forvarm ovnen til 180°. Olien opvarmes i en stor tykbundet gryde (der kan tåle at komme i ovnen ). Brun kødstykkerne heri. Kødet tages op efterhånden og løgene sauteres i gryden. Derefter kommes melet i og steger med ved kraftig varme i ca 2 minutter, rør hele tiden, tilsæt derefter tomatpureen og lad det stege med i ca 2 minutter. Øllet hældes nu i sammen med enebær, krydderbuketten og den brune farin. Herefter tilsættes oksefonden og kødet. Det hele bringes i kog. Lad retten simre i ca 5 minutter og skum forsigtigt. Smag retten til med salt og peber. Læg låg på og stil det hele i ovnen i ca 1 time og 45 minutter på 180°.
Når tiden er gået prøves om kødet er mørt med en skarp kniv ellers skal retten have mere tid i ovnen. Kødet lægges i et serveringsfad med låg og saucen koges ind i en gryde. Skum igen. Saucen kan evt. jævnes, hæld saucen over kødet og server.
Server en lækker Kartottel-rodfrugtmos til og god øl og evt. snaps.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 953 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her