1 kg lammebov
4-5 friske gulerødder
1 løg
4 forårsløg
2 porrer
friske krydderurter
3-4 nye kartofler (mellemstørrelse)
300 g grønærter
smør
hvedemel
evt. piskefløde
Lammeboven skæres i firkantede stykker, ca. 1x1 cm.
Grøntsagerne renses og skæres også i mindre stykker.
I en gryde brunes lammekødet godt i smør og drysses med hvedemel. Vend det hele godt i gryden og kom vand ved, så det lige dækker.
Lad det småkoge en halv times tid, inden grønsagerne (undtagen ærterne) kommes ved sammen med friskhakkede krydderurter. Det hele simrer ved svag varme i yderligere 15-20 minutter, indtil grønsagerne er akkurat møre.
Ærterne kommes ved og varmes igennem. Tilsæt evt. lidt piskefløde til sidst for at give farve og runde smagen af.
Drys med friskhakket persille.