4 personer:
1 løg (150 g)
1 hvidløg, ca. 8-10 fed
½ spsk olie
1 spsk hvidvinsvineddike
4 dl bouillon
2-3 tsk majsstivelse
salt og peber
1 person:
¼ løg (40 g)
2-3 fed hvidløg
⅓ tsk olie
¾ tsk hvidvinseddike
1 dl bouillon
½ - ¾ tsk majsstivelse
salt og peber
Pil hvidløgsfeddene, kom dem i en gryde med koldt vand og giv dem et opkog.
Hæld dem på en sigte, sæt dem igen over i koldt vand og gentag processen, til de har fået 6 opkog. Sauter de blancherede hvidløgsfed sammen med finthakket løg i en gryde med olie.
Tilsæt vineddike og lad den koge næsten væk.
Tilsæt bouillon og lad saucen simre ca. 15 min.
Blend saucen og si den over i en ren gryde.
Kog saucen igennem og jævn med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand.
Smag til med salt og hvid peber og server saucen til et stykke stegt kød eller fjerkræ med kartofler til.
Energi pr. portion: 281 kj/57 kcal Protein: 13,3% Fedt: 28,7% Kulhydrat: 58%