4 æggehvider
1 knsp. natron
1 knsp. salt
2 dl sukker
3 spsk Maizena
50 g smuttede, malede mandler
Fyld og pynt:
4 æggeblommer
reven skal og saft af 1 appelsin
saft af ½-1 citron
2 spsk sukker
2-3 dl piskefløde
1 l. friske jordbær
8-10 strimlede ristede mandler
Pisk æggehviderne til hårdt skum med natron og salt.
Tilsæt sukkeret lidt ad gangen under stadig piskning.
Bland Maizena og mandler og vend blandingen i marengsmassen.
Bred dejen ud på en plade med bagepapir til 2 runde bunde på ca. 21 cm i diameter.
Bag bundene i midten af en 150ºC varm ovn ca. 1 time.
Afkøl bundene på en rist.
Forbered imens fyldet.
I en rustfri gryde eller en gryde med teflonbelægning røres æggeblommer, appelsinskal, saft af appelsin og citron og sukker sammen.
Lad cremen simre ved svag varme under stadig piskning til den er jævn.
Lad cremen køle af.
Pisk fløden til skum.
Skyl jordbærrene og flæk dem.
Fordel cremen over den nederste bund lige før serveringen.
Dæk med halve jordbær og læg den anden bund på.
Pynt kanten med sprøjtede toppe af flødeskum og dæk bunden med halve jordbær.
Server straks.