Logo

Lille køllesteg, fyldt med tomat og hvidløg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

450 g køllesteg
40 g soltørret tomat
2-3 fed hvidløg
basilikum
salt og peber
lidt olie

En lille køllesteg minder om en mørbrad, den er meget mør og fin i kødstruktur.
Lad køllestegen tø' op i køleskab, og inden den er helt optøet laves et hul gennem den, på den lange led, til fyldet.
(Dette gøres meget nemt med en "hapsdog-brødudhuler")
Tomaterne udblødes lidt i varmt vand, hvorefter de hakkes groft sammen med hvidløg.
Tomat og hvidløg røres nu sammen med salt, peber og basilikum og lidt olie, fyldet proppes ned i hullet i køllestegen, og denne lægges i et ovnfast fad, som er smurt med olie.
Fadet stilles i køleskabet 3-4 timer, da fyldet virker som en marinade "indefra" midten af kødet.
Derefter pensles let med olie, drysses ,med salt, peber og basilikum.
Køllestegen intervalsteges, d.v.s. først ind i varm ovn v. 225ºC i 11 minutter, derefter ud og hvile i samme tid, 11 minutter, hvor køllestegen står uden at være dækket til.
Så igen ind i ovnen i 11 minutter, stadig ved 225ºC, og nu skulle den så være færdig.
Centrumstemperaturen i køllestegen bør på dette tidspunkt ikke være mere end 50-52 ºC.
Nu pakkes stegen ind i folie og viskestykker el. lgn. og hviler mindst 15 minutter inden der skæres for i meget tynde skiver.
Som tilbehør kan f. eks. serveres flødekartofler med porreringe og evt. en broccolisalat

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.409 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her