4 - 5 dl vand
2 store kartofler
1 porre
¼ selleri
1 løg
400 g hakket kalvelever
400 g hakket svinelever
400 g hakket spæk
2 æg
1 stort, hakket løg salt
salt og peber (evt 1 tsk stødt nellike og 1 tsk stødt allehånde)
Grønsagerne rengøres, snittes og koges møre i ca. 20 min.
Blend grønsagerne i kogevandet.
Konsistensen skal være som en lind grød.
Lever, spæk, løg og æg blandes op i grønsagsmos en, og der smages til med salt og peber.
Hvis du vil have den lidt mere krydret, kan du også komme 1 tsk stødt nellike og 1 tsk stødt allehånde i.
Farsen hældes i forme, og bages i vandbad i time ved 170°C.
Den rå fars kan også fryses og senere sættes i ovn direkte fra fryseren.
I så fald er bagetiden knap en halv time længere.
Den færdige leverpostej kan holde sig 4-5 dage i køleskab.