Logo

Lammekølle med kartoffelgratin og brøndkarse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 
1 lammekølle - selvfølgelig helst dansk, ca. 1 ½ kg til 6 personer
timian
hvidløg
Dijon sennep
 
Køllen gnides godt med salt og peber samt timian, brunes i ca. 15 min. ved 225ºC, overhældes med kogende vand og der skrues ned til ca. 200°C.
Steger videre i ca. 20 min., tages ud og trækker tildækket med alufolie i 10 min.
Steger videre i 15 min. og trækker atter tildækket med alufolie og et viskestykke til den skal skæres for.
Inden stegen sættes i ovnen sidste gang gnides den med hvidløg og lidt Dijon sennep.
Vi kan lide lammekødet rosa, skal det være gennem stegt, skal der selvfølgelig lægges extra tid til.
 
Kartoffel gratin
ca. 12 mellemstore kartofler
½ l piskefløde
½ l grønsagsbouillon .
salt og peber
 
Kartoflerne skæres i skiver, lægges i et smurt ovnfast fad og overhældes med bouillon og piskefløde samt krydderier.
Kan stå i bunden af ovnen, sammen med stegen, men gives til sidst lidt extra varme eller grill for at gøre den gylden.
Skal være i ovnen i ca. 1 time.
Smag og behag er jo mange ting, men personligt smager og lugter jeg mig frem, når jeg laver mad, da jeg føler, at det er vigtigere end at gå slavisk frem efter en kogebog.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 961 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her