2 bananskalotteløg halveres og skæres i skiver
2 bk. fersk lammekød i tern
1 dl soltørrede tranebær
½ glas sorte oliven uden sten
1 spsk hakkede soltørrede tomater i olielage
1 dl soyasauce
3 dl rødvin
1 dl skummetmælk
1 tsk Maizena
6 bagekartofler
1 dl skummetmælk
1 spsk olie fra tomaterne
Kartoflerne skrælles, skæres i tern og sættes i kog med lidt salt i 15 min.
Tomaterne drænes for olie i en si og drypper godt af.
Gem olien – den er god at bruge i madlavningen.
Løgene sættes over i en varm gryde med god belægning.
Herefter tilsættes lammekødet i mundrette stykker, sammen med lidt salt og peber.
Når kødet er brunet, tilsættes tranebær, oliven, soltørrede tomater, soya og rødvin.
Retten simrer under låg ved svag varme i 20-30 min., hvorefter den jævnes med Maizena rørt ud i mælk.
Når kartoflerne er kogt, sies vandet fra og de moses i en skål med et kartoffelmosjern samen med mælk, olie, havsalt og friskkværnet peber.