Logo

Lam med Garam masala

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Shahi Korma

1 stk ingefær på 2,5 cm.
8 fed hvidløg
6 spsk vand
60 gram revne mandler
7 spsk vegetabilsk olie
1 kg lammekød
10 stk hele kardemommekapsler
6 stk hele nelliker
3 cm. hel kanel
30 gram finthakket løg
1 tsk stødt koriander
2 tsk stødt spidskommen
½ tsk cayennepeber
1 ¼ tsk salt
3 dl kaffefløde
¼ tsk garam masala (se nedenfor)

Blend ingefær, hvidløg, vand og mandler til en pasta. Brun lammekødet i olien i en tykbundet gryde i flere omgange. Tag kødet op og hæld kardemomme, nelliker, kanel og løg i gryden. Løgene skal være pænt brune. Tilsæt pastaen, som brunes let. Rør rundt for høj varme.
Tilsæt koriander, spidskommen og cayennepeber og brun det let. Hæld kød med saft tilbage i gryden og rør rundt. Tilsæt salt, fløde og vand og lad det simre i 5 kvarter.
Fjern noget af det fedt, der ligger i overfladen, men ikke det hele. Drys garam masala over retten og rør rundt. Server med ris eller indisk brød og salat.

Garam Masala
1 spsk kardemommefrø
1 stang kanel på 5 centimeter
1 tsk spidskommen, almindelig eller sort
1 tsk hele nelliker
¼ stk muskatnød

Det hele males fint i en kaffekværn. 2 tsk tilsættes marinaden. Resten kan gemmes i et glas med tætsluttende låg.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.411 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her