Logo

Kylling ovnstegt i rosmarin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Denne opskrift stammer fra Italien og er en yndlingsret med kylling. Man behøver ikke sauce til, da der er rigeligt fedtstof ved kartoflerne fra kyllingen og olivenolien.

1 kylling, skåret i 8-10 stykker
1 hvidløg
2-3 kviste frisk rosmarin (eller 1 ½ tsk tørret)
800 g kartofler, skrællet og skåret i kvarte
1 stort løg
½ dl olivenolie
salt og peber

Tænd ovnen på 225ºC. Skræl kartoflerne og skær dem i kvarte. Skær kyllingen ud i mindre stykker. Del hvidløget i fed uden at pille dem. Tag bladene af rosmarinkvistene - nogle foretrækker også at hakke rosmarinbladene. Hak løget groft eller skær det i ringe. Smør et større fad med olie og kom kyllingestykker, rosmarin, upillede hvidløgsfed, kartofler og løg i fadet. Krydr med salt og peber, hæld olien ud over fadet. Bland alle ingredienserne godt, så de får olie på sig. Steg kyllingefadet i oven i ca. 1 time og 10 minutter. Vend af og til ingredienserne i fad, så kartofler og kylling bliver brune på alle sider.

Server med en Salat til italiensk mad.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.080 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her