(4 personer)
4 store taskekrabber eller 2 kg krabbeklør
Kogelage som beskrevet nedenfor.
2 røde grapefrugter
2 avocado
Hjertet af 1 stor romersalat
1 lille håndfuld nye små spinatblade
40 g smuttede mandler
Kogelage:
3 liter vand
4 spsk salt
1 bundt dild
20-25 sorte peberkorn og 2 laurbærblade
Dressing af:
1 dl grapefrugtsaft
2 tsk Dijonsennep
1 dl piskefløde
Salt, peber.
Krabben skrubbes med en stiv børste, mens kogelagen forberedes.
Når lagen koger, styrter vi krabberne i med hovedet først, men kun to ad gangen, så de udånder med det samme.
Læg låg på gryden for at få lagen hurtigt i kog igen.
Krabberne småkoger ti minutter og skal herefter også trække ti minutter i lagen. (Kogetiden for krabbeklør er den samme).
Tag kødet og snasket ud.
Skær skallen og den hvide hinde af grapefrugterne og skær både/fileter ud.
Pres saften af resten af grapefrugterne.
Rør en dressing af grapefrugtsaft, sennep, fløde, salt og peber og eventuelt snasket fra krabbekroppen.
Skyl salat og spinat, findel romersalaten og vend salat og spinatblade i dressingen.
Vend forsigtigt krabbekød, grapefrugt- og avocadobåde i salaten. Fordel salaten på tallerkenerne og drys med mandelsplitter.
Server godt, hvidt brød til og naturligvis en aromatisk, tør eller halvtør hvidvin.