50 g gær
2 dl mælk, lunken
2 æg
2 tsk sukker
1 tsk salt
500-600 g hvedemel
Fyld:
1 stort syrligt æble
3 tsk brun sukker
1 stor spsk kanel
1 spsk vaniljesukker.
Sukker og æg sammenpiskes.
Gær opløses i lunken mælk og blandes i.
Salt og hvedemel blandes og kommes i lidt efter lidt.
Dejen æltes og hæver i 20-25 min.
Æblet rives på et råkostjern og derefter tilsættes de andrer ingredienser til fyldet, en efter en.
Dejen rulles ud og fyldet smøres på.
Derefter rulles dejen sammen til en pølse, der med en skarp kniv skæres i 32 passende skiver.
Skiverne lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bages ved 200°C i ca 20 min.
Kilojoule i hele retten: 10415. Kcal pr. person: 78.
Energifordeling: Protein 12%, fedt 7% og kulhydrat 81%.