Opskriften er også afprøvet med kalvemørbrad, skåret i "tournedos" skiver. Det bliver den bestemt ikke dårligere af!
2 pæne kalvekoteletter
1 skalotteløg
2 æbler skåret i både uden skræl
2-3 dl piskefløde
Calvados til flambering
Salt, peber og revet muskatnød
Svits det finthakkede løg i en smule smør i en gryde.
Når løgene er klaret tilsættes æblebåde og steger med i 4 - 5 minutter. Tilsæt fløde, salt, peber og en smule revet muskatnød, og lad rette simre i ca 5 - 8 munutter eller til æblerne er møre - uden at gå i stykker. Steg imens kalvekoteletterne i lidt smør på en varm pande - ca 3 minutter på hver side afhængig af tykkelse.
Krydr med salt peber og lidt revet muskatnød.
Varm en 3 - 5 cl. Calvados og hæld den varme spititus over kotelletterne og flambér.
Stegeskyen med calvados hældes i saucen og retten serveres straks.
Gode hvide kartofler - gerne asparges - serveres til
Vinforslag:
Der skal egentlig serveres calvados til denne ret, men det passer sjældent til en god middag, så brug en god Bourgogne.
(Europæisk)