Til 4 personer
1 kg kalvebov
200 g jordskokker
2 stk pærer
1 stk citron
½ bundt purløg
3 stk skalotteløg
Timiankviste
3 fed hvidløg
1 stang vanilje
1⁄2 dl vindruekerneolie
3 dl fløde
3 dl hønsebouillon
1 dl hvidvin
20 g smør
Havsalt
Sort peber
Kalveboven skæres i strimler og brunes i en gryde med lidt olie sammen med hakket skalotteløg, snittet hvidløg og timian.
Gryden koges af med hvidvin og hønsebouillon, kødstrimlerne koges let møre, og der tilsættes jordskokker skåret i tern.
Væden sigtes fra og koges ind med fløde.
Der piskes op med smør og saucen smages til med havsalt og peber.
Pærerne skæres i skiver og steges i lidt smør.
Det hele anrettes med revet citronskal, vaniljeolie og fint snittet purløg.
Vaniljekorn og 2 spsk olie blandes til en vaniljeolie, der dryppes over retten.
Rasmus Kofoed