7-800 g kalvesmåkød
¾ dl (oliven)olie
10 skalotteløg
2 fed hvidløg
½ kg modne tomater (evt. flåede i dåse)
2 dl lys bouillon eller vand
1 ½ dl (halv)tør hvidvin
1 bdt persille
1 laurbærblad
1 lille kvist timian eller 5-6 basilikumblade
200 g champignon
20 g smør
Tilbehør:
6-8 skiverflûtes
(oliven)olie eller smør til stegning
Krydr kødet med salt og peber.
Varm olien op i en gryde og svits kødstykkerne heri.
Tag dem op.
Skold og flå tomaterne.
Dåsetomater skal bare dryppe af.
Fjern kernemassen og skær tomatkødet i mindre stykker.
Svits de pillede løg og hakkede hvidløg i gryden.
Kom tomaterne i, varm det igennem, tilsæt bouillon, hvidvin og krydderurtebuket, lad det koge op, skum eventuelt og læg kødet i gryden.
Krydr med salt og peber.
Læg låg på og lad retten mørne under låg for svag varme ¾-1 time, til
kødet er godt mørt.
Fjern krydderurtebuketen.
Garnering:
Skær rodskiven af svampene, skyl dem kort og koldt, tør dem og svits
dem nogle min i smør på en pande.
Croûtons:
Varm fedtstoffet op på panden og steg flûtesskiverne gyldne på begge
sider. Lad dem ligge kort på fedtsugende papir.
Anretning:
Servér i lågfad, læg svampene øverst og byd croutonerne til.
Tips: Løse ris kan ledsage. Retten kan jævnes let med 1 spsk hvedemel rørt
glat med koldt vand. Kan fryses.