1 kg syltejordbær
600-650 g sukker
1 tsk konserveringsvæske
Læg de skyllede og nippede jordbær lagvis med sukkeret i syltegryden.
Skræl 2 strimler citronskal af med kartoffelskræller, så der ikke kommer noget af den hvide hinde med, og læg dem mellem bærrene. Dæk bærrene med låg, sæt dem køligt og lad dem trække ca. 2-4 timer, til de safter.
Varm langsomt bærrene til kogepunktet, Tag gryden af varmen og lad dem trække 10 min. under låg. Tag bærrene op med hulske og fordel dem i de rengjorre glas, skyllet med konserveringsvæske. Kog saften ind uden låg i ca. 15-20 min. Tag gryden af varmen.
Fjern citronskal og tilsæt konserveringsvæske. Hæld saften over bærrene. Tilbind straks.
Vil man gøre jordbærsyltetøj ekstra pikant, tilsættes den indkogte saft 2 spsk cognac eller rom, lige inden den hældes over bærrene.