Logo

Hvidvinsdampet torsk på bund af squash og basilikum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

600 g torskefilet med skind
2 dl hvidvin
1 stk skalotteløg
2 stk squash
2 stk tomater
olie
salt
peber
2 dl fiskefond (evt. 2 dl vand og ⅓ bouillonterning)
1 dl fløde
½ bundt basilikum

Torsk:
Krydr torskefiletterne med salt og lidt peber (eller andre krydreurter efter behag) og stil dem køligt i 20 min. inden tilberedning. Dette giver en mere fast kødstruktur og bringer mere smag frem i fisken.

I en stor sautépande, lægges en tallerken, med bunden opad. Skær filetten i portionsstykker og placer dem oven på tallerkenen. Hæld hvidvin i bunden, læg låg på gryden og damp portionsstykkerne i ca. 5 min. indtil kødet er mælkehvidt. Lige inden servering fjernes skindet og der krydres med lidt salt.

Sauce:
Tag torsken op af gryden og lad den hvile indpakket. Tilsæt fiskefond og fløde og lad det reducere til det halve. Smag til med salt og peber.

Bund:
Skær squash og et lille løg i fine tern. Fjern kernerne fra tomaterne og skær kødet i strimler. Det hele svitses i lidt olie i ca. 2 min. Tilsæt til sidst friske basilikumblade og smag til med salt og peber.

Serveres med nye kartofler.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 969 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her