ca. 6 personer
4 blade Husblas
¼ kop Hvidvin
¾ kop Hønsebouillon
¼ kop Mayonnaise
½ tsk Salt
½ tsk Paprika
½ tsk Hvid Peber
2 tsk Revet Citronskal
325 gram Smuldret kogt Laks
¾ kop Fløde
30 gram finsmuldret, Saltkiks
150 gram Kogt finthakket Hummerkød
345 gram udstenede pillede Abrikoser el. fra dåse
450 gram Hindbær
½ kop Æblejuice
2 spsk Citronsaft
¼ kop Sukker
Opløs Husblasen i Hvidvinen. Tilsæt bouillonen og bring i kog, afkøl til stuetemperatur.
Bland mayonaise, salt, paprika, peber og citronskal. Vend ⅔ af bouillonen i. Rør laks, fløde og kiks i.
Bland Hummer og resterende bouillon i en anden skål.
Hæld halvdelen af lakseblandingen i 6 stk skåle. Spred hummerblandingen ovenpå lakseblandingen. Hæld den resterende lakseblanding ovenpå og stil skålene på køl min. 5 timer helst natten over.
Sauce:
Purer abrikoser og hindbær.
Pres pureen gennem en si (for at fjerne stenene) ned i en kasserolle.
Bland æblejuice, citronsaft og sukker i, småkog indtil saucen er jævnet.
Slå laksemoussen ud på et aflangt fad, og hæld noget af saucen over.
Pynt moussen med hummerkloerne, abrikosstykker og hindbær.
Serveres med flûtes.