200 g kikærter
1 løg
1 lille stilk bladselleri
2 fed hvidløg
½ tsk knust spidskommen
½ tsk gurkemeje
¼ tsk cayennepeber
1 tsk salt
1-2 spsk hvedemel
1 ½ l. olie til friturestegning
Udblød kikærterne i rigelig vand 8 timer eller natten over.
Varm olien op for jævn varme fx i en stor stegegryde.
Hæld vandet fra kikærterne og kom dem i en foodprocessor med løg, bladselleri, hvidløg, krydderier, salt og hvedemel og hak det hele til en fin fars.
Når olien er varm (prøv ved at komme en smule af kikærtefarsen i olien. Den skal blive gylden på ca. 20 sek.), formes kikærtefarsen til kugler på størrelse med en valnød ved hjælp af en lille ske og kommes i den varme olie.
Tag falafelkuglerne op efterhånden som de bliver gyldne og læg dem på et fad.
Tips: Når man varmer en stor mængde olie til at stege falafel i, bliver stegetiden kort og falafelkuglerne suger ikke så meget
olie. Man kan også forme farsen til frikadeller og stege dem i en smule olie på en teflonpande.