Logo

Helstegt rådyrkølle med kål og skorzonerrødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 rådyrkølle på 2 1/5 kg
lidt fedtstof til stegning
salt
peber

Sauce:
½ l. god vildtfond
1 løg
lidt selleri
en kvist timian
1 dl balsamisk eddike
salt
peber
2-3 salvie blade
3 finthakkede skalotteløg
1 spsk smør til montering

Skorzonerrødder:
10-12 skorzonerrødder
skallen af en usprøjtet citron
Madagaskarpeber
olivenolie
fillodej

Garniture:
2 spidskål

Udben køllen.
Lad køllen få stuetemperatur inden du påbegynder stegningen.
Krydr køllen med salt og peber.
Læg køllen i en smurt bradepande og sæt den i en 200ºC varm ovn i ca., 45 minutter, køllen er færdigstegt når det har en temperatur på 70ºC.
Lad den trække 15 minutter.

Saucen:
Kog bradepanden af med vineddiken, lad den koge helt ind.
Tilsæt fonden og kom salvien og halvdelen af skalotteløgene i.
Monter saucen med smør.
Skræl skorzonerødderne og kog dem 10 - 15 min i letsaltet vand.
For at undgå misfarving af skozoner rødderne lægges de nyskrællede ukogte i vand der er tilsat saften af i citron, også i kogevandet tilsættes citronsaft.
Tag de kogte skorzonerrødder op, tør dem og skær dem i 5 cm lange stykker.
Smag dem til med et par dråber olivenolie, revet citronskal, mosede madagaskar peberkorn og lidt skalotteløg.
Rul 4-5 stykker skorzonerrod ind i fillodejen, det skal ligne forårsruller.
Skorzonerrod pakkerne "bages" i en 225º varm ovn i ca. 5 min. fillodejen skal være sprød og brun.
Spidskålene deles i 8 stykker på langs, og dampes i en smule letsaltet vand, hvorefter de dryppes af og anrettes i fad.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.005 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her