Logo

Havtasketournedos med tomatsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tournedos de lotte roti a la tomate et au basilic - 4 personer

600 gr havtaskefilet
12 skiver røget bacon
Smør
Olie
Salt og peber

Sauce:
8 tomater
1 gulerod
¼ selleri
2 løg
1 kvist timian
2 fed hvidløg
1 spsk tomatpure
¼ l hvidvin
¼ l hønsefond
1 spsk honning
20 gr smør
8 blade basilikum
Salt
2 spsk olivenolie

Garniture:
2 agurker
20 gr smør
Salt og peber

Havtasken skæres ud i 12 små tournedos, således at der bliver 3 til hver, og ombindes med bacon. Krydres forsigtigt med salt og peber og steges 2-3 minutter på hver side i halvt smør og halvt olie. Kommes til slut i en forvarmet ovn ved 160º i ca. 4-5 minutter.

Garniture:
Agurkerne skrælles og skæres i lange tynde strimler, men undgå helst at få kernerne med.
Pocheres hurtigt i kogende vand og tages op til tørring. Når agurkestrimlerne er fuldstændig tørre og alt andet er klart, sauteres de i smør og krydres med salt og peber.

Sauce:
Gulerødder, løg og selleri skæres i grove stykker og svitses i hed olie sammen med timian
og hvidløg. Heri anbringes tomaterne som er skåret i både og der tilsættes tomatpure, hvidvin, hønsefond og honning og det hele koges godt igennem, indtil grønsagerne er fuldstændig møre. Grøntsagsmassen blendes og hældes igennem en sigte. Saucen monteres nu med smør og til slut kommes grofthakket basilikum i og smages til med salt.

Anretning:
Agurkestrimlerne kommes på midten af tallerkenen og havtasketournedos stilles ovenpå. Til slut hældes saucen rundt om. Pyntes evt. med lidt kørvel.

TIPS: Havtasken kan evt. byttes ud med havkat.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 885 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her