Karbonader eller krebinetter - begge former er med hakket kalve- og/eller svinekød, men krebinetter er med rent hakkekød uden grønsager. I provinsen kaldte nogle folk krebinetter for karbonader. De formede karbonader vendes i fin rasp før de steges.
Til 4 personer
600 g hakket kalve- og/eller svinekød
2 groftrevne gulerødder
2 fintsnittede blegselleristilke
2 fintsnittede porrer
salt og peber
1 dl fin rasp
fedtstof til stegning
Ælt det hakkede kød med de fintsnittede evt. forkogte grønsager.
Form farsen til karbonader og drys dem med salt og peber.
Vend dem i fin rasp.
Steg hakkekarbonaderne i fedtstof på panden, ca. 10 minutter i alt.
Tag dem af panden og hold dem varme.
Serveres med fx Grønærter og gulerødder og/eller kogte kartofler.
Panden kan koges af med lidt bouillon, jævnes og serveres til som sauce.