1 høne
½ knoldselleri
1 gulerod
1 pastinak
2 løg
1 porre
lidt smør
hvedemel
1-2 citroner
¼ piskefløde
salt, peber og evt lidt muskat
Risotto:
4 dl risotto ris
lidt olie
10 champignon
1 løg
1-2 spsk revet parmesan
salt og peber
persille til pynt
Hønen renses og lægges i en stor gryde, og dækkes med vand.
Selleri, pastinak, gulerod, løg og porre skæres i grove tern og tilsættes hønen.
Koges i ca 3 timer, derefter plukkes alt kødet fra hønen og fonden sigtes.
Smørret smeltes i en gryde og tilsættes melet lidt af gangen så der dannes en bolle, Fonden heldes på lidt ad gangen, imens der piskes godt så saucen ikke klumper.
Når saucen er kogt op tilsættes salt, peber, citron og evt lidt muskat efter smag.
Hønen kommes i.
Risotto:
Løg og champignon finthakkes og sauteres i en tykbundet gryde i lidt olie.
Risene hældes på og sauteres med i 2 min. tilsæt så 8 dl vand.
Koges i ca 20 min. smag til med parmesan, salt og peber.