4 personer
500 g revne gulerødder
1 spsk stødt koriander
1 ¾ dl friskpresset appelsinsaft
3 dl vand
50 g kvark
30 g friske korianderblade
salt og peber
Kom de revne gulerødder i en gryde sammen med koriander, appelsinsaft og vand.
Læg låg på gryden og lad blandingen simre i 40 minutter, indtil gulerødderne er kogt.
Lad blandingen køle af og kom den derefter i en blender eller foodprocessor sammen med en smule af kogevæsken.
Tilsæt kvark og korianderblade; blend til en jævn blanding.
Smag til med krydderier og blend igen.
Kom postejen op i små skåle og stil til afkøling inden servering.
Serveres sammen med landbrød.
kJ 353; protein 2 g; fedt 2 g; kulhydrat 14 g
Variation Gulerodspostej med kikærter (4 personer)
Følg hovedopskriften, men erstat korianderbladene med 275 g afdryppede kogte kikærter, evt. fra dåse.
Blend til en jævn blanding.
Kom postejen i små skåle og stil til afkøling inden servering.
kJ 647; protein 7 g; fedt 4 g; kulhydrat 24 g